Fruitzuurpeeling, wat is de werking?

Een fruitzuurpeeling is een van de meest gevraagde behandelingen in de salon. Een fruitzuurpeeling geeft niet alleen fantastische resultaten maar kan ook nog eens voor heel veel huidproblemen ingezet worden. Wanneer ik aan een cliënt voorstel om een fruitzuurpeeling behandeling toe te passen, reageren mensen meestal van “ojee wat is dat en is dat niet eng?” Of “zie ik er daarna niet rood of gevlekt uit? Wees gerust, op beide vragen is het antwoord “Nee”! In deze column probeer ik u uit te leggen wat nu eigenlijk een fruitzuurpeeling is en wat het op je huid doet.

De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:
– een droge huid
– acne (acnelittekens)
– de oudere huid (kleine rimpeltjes)
– verdikte hoornlaag
– ouderdomsvlekken
– hyperpigmentatie
– rokershuid

Wat is  een “fruitzuurpeeling”?

Een fruitzuurpeeling is een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. Doordat de dode huidcellen niet meer samenplakken, gaat de huid versneld afschilferen. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.
Door het afschilferen van de dode huidcellen, worden poriën niet meer afgesloten waardoor talgkliertjes minder snel zullen verstoppen en minder snel gaan ontsteken. Daarnaast heeft fruitzuur ook een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft. We noemen het ook wel een exfoliant. Doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert, krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien. Maar dit is wel afhankelijk van de toegepaste concentratie.

Welke soorten fruitzuurpeelings zijn er?
De twee meest onderzochte exfoliërende ingrediënten zijn Glycolzuur en Salicylzuur. Met veelbelovende resultaten, mits op de goede manier en in geschikte concentraties wordt gebruikt! Glycolzuur is wateroplosbaar en heeft van de fruitzuren de kleinste molecuulgrootte.  Hierdoor dringt het wat dieper in de huid door, maar kan ook wat meer irriteren. Het is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid met meeëters en puistjes. Ik werk graag met Glycolzuur. Zoals ik al eerder vertelde is het belangrijk wat de concentratie is. Voor een optimaal resultaat gebruiken we in de salon minimaal 20% en maximaal 70%. De concentratie van 70% is behoorlijk heftig en daarom kies ik liever voor de 20%. Deze concentratie heeft genoeg effect en de huid ziet er niet rood, vlekkerig of branderig uit. En dat vinden mijn klanten erg prettig!

De fruitzuurbehandeling

Allereerst kijk ik eerst naar de huid en wat deze nodig heeft. Heeft u alleen een droge huid met schilfers dan kan 1 fruitzuurbehandeling al voldoende zijn. Heeft u rimpeltjes en wilt u die vervagen, dan zijn er minimaal 4 fruitzuurbehandelingen nodig. Heeft u een onzuivere of een acne huid, dan zijn er minimaal 6 fruitzuurbehandelingen nodig. Kortom afhankelijk van uw huidprobleem pas ik de frequentie aan. Wanneer u meerdere behandelingen ondergaat, is dat het beste om de fruitzuurpeeling minimaal 1x per week en maximaal 2x per week te herhalen.
De fruitzuurbehandeling gaat als volgt:

  • De huid wordt gereinigd
  • Onzuiverheden worden verwijderd
  • De fruitzuurpeeling wordt aangebracht
  • De huid wordt hersteld (Ph waarde)
  • Afhankelijk van het huidprobleem word er een aangepaste massage toegepast
  • De fruitzuurbehandeling wordt afgesloten met een aangepast masker
Welke huidverzorging gebruik je na een fruitzuurbehandeling?

U kunt zich wel voorstellen dat er heel wat gebeurt op uw huid tijdens een fruitzuurpeeling. Het is dan ook erg belangrijk om uw huid daarna thuis ook goed te verzorgen en vooral te beschermen! De fruitzuurbehandeling wordt bij voorkeur toegepast in het voor -en najaar. Maar ook dan moet u een SPF gebruiken met een minimale factor 25. Dit is om pigmentverschuiving te voorkomen maar ook om uw verdunde huid extra te beschermen. Hydrateren is ook erg belangrijk, omdat het vochtgehalte, in de huid iets lager wordt tijdens de behandeling, de huid wordt een beetje dunner en kan moeilijker zijn vocht vast houden. Voeden doen we ‘s nachts. Dit kan met een serum of een nachtcrème afgestemd op uw huidtype.

Heb je vragen?

Stel ze gerust! Doe het meteen hieronder in een reactie of zoek een LaSarel schoonheidssalon bij u in de buurt!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.