Als schoonheidsspecialiste kom ik veel verschillende huidtypes tegen. Jonge, oudere, droge, vette, gecombineerde en ook normale huidtypes. Van mijn cliënten krijg ik vaak de vraag welke huidverzorging het beste bij hun huid past. Maar ik krijg ook vaak de reactie “ik kan nergens tegen! Heb alles al geprobeerd en mijn huid ziet er nog niet uit!” Aan mij de taak dus om een goed advies te geven! Allereerst bepaal ik het huidtype aan de hand van de talgproductie. Door te weten welk huidtype je hebt weet ik ook welke huidverzorging het beste bij je huid past.

Iedere huid heeft huidcrème nodig
Is het waar dat iedere huid beter wordt bij het gebruiken van verzorgingsproducten? Als er een  verkeerde crème op de huid wordt aangebracht, kan deze juist achteruit gaan. Maar als men het juiste product, aangepast aan de huid, gebruikt kan je huid veel beter en gezonder aanvoelen. Iedere huid is immers anders en heeft daarom een dan ook een aangepaste verzorging nodig. 

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met huidverzorging
Dit is waar. Het is goed zo vroeg mogelijk te beginnen met het verzorgen en beschermen van de huid. Kies wel een crème die bij je huidtype en leeftijd past. Met antirimpelcrèmes hoef je bijvoorbeeld pas na je dertigste te beginnen. Voor je 30ste is het belangrijk om je huid te reinigen, te beschermen en te verzorgen met een dagcrème. Wanneer je de opperhuid goed verzorgd, werkt dit door in de lederhuid en kun je huidveroudering uitstellen. De eerste rimpels die ontstaan zijn vaak mimiekrimpels. Dat wil zeggen dat er lijntjes ontstaan op de plaatsen waar je je gezichtsspieren het meest gebruikt bij het bewegen van je gezicht. (ogen, mond, frons).  Complete eindeloze huidveroudering tegen te gaan, is niet mogelijk. Ook erfelijk speelt een rol. Je kunt dus wel verfijnen en vertragen! Door bepaalde werkstoffen toe te voegen kun je de aanmaak van collageen stimuleren en daardoor een langer steviger effect krijgen. 

Vraag: Bestaat een hydraterend complex?
In elke reclame lijkt het woord voor te komen: “Hydraterend”. We zijn zo gewend geraakt aan het woord en de (aangedrongen) noodzaak ervan, dat we eigenlijk niet meer weten wat het is.
Hydraterend wil zeggen dat het helpt de schade te herstellen die door de zon, hitte, wind en milieuverontreiniging ontstaat. Het is dus zeker belangrijk om een hydraterende crème te gebruiken. De opperhuid is in staat om zijn vocht te verliezen door deze invloeden. Door het vocht vast proberen te houden voorkom je droogte rimpeltjes. Let wel op: Ieder huidtype kan vochtarm zijn! Zelfs de vette huid! 

Vraag: Is het gebruik van een aparte dag- en nachtcrème het beste?
Overdag een dagcrème gebruiken, en slapen met een nachtcrème. Is dat echt nodig? Het antwoord daarop is “Ja”. De dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. ‘s Avonds heeft de huid een ander soort verzorging nodig.
‘s Nachts delen de huidcellen zich tweemaal zo snel. Wanneer zij de extra verzorging en bestanddelen krijgen via een crème, verloopt de deling van het celproces beter. Daarom is de nachtcrème meestal een dikkere substantie.
Bovendien maak je, als het goed is, voor het slapen gaan je gezicht schoon. Veel producten onttrekken daarbij natuurlijke stoffen aan de huid. De huid heeft daardoor extra voeding nodig om te herstellen.
[kad_youtube url=”” ]

Jouw huid is uniek
Het belangrijkste is dat de huid de verzorging krijgt die het nodig heeft. Wanneer je thuisverzorging combineert met een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste, krijg je het optimaalste resultaat. Wanneer je kiest voor de producten die je schoonheidsspecialiste gebruikt en adviseert, heb je een dubbele werking. Je zet als ware de werking van de gezichtsbehandeling thuis voort.

Advies nodig?
Wil je graag weten welke huidverzorging bij jou huid het beste past? Vind hier een LaSarel schoonheidspecialiste.

This site is registered on wpml.org as a development site.