• Heeft iedere huid verzorging nodig?

 • Als schoonheidsspecialiste kom ik veel verschillende huiden tegen. Jonge, oudere, droge, vette, gecombineerde en ook normale huiden. Van mijn cliënten krijg ik vaak de vraag welke huidverzorging het beste bij hun huid past. Maar krijg ook vaak de reactie “ik kan nergens tegen! Heb alles al geprobeerd en mijn huid ziet er nog niet uit!” Aan mij de taak om een goed advies te geven! Allereerst bepaal ik het huidtype aan de hand van de talgproductie. Door te weten welk huidtype je hebt weet je ook welke huidverzorging het beste bij je huid past.
  Iedere huid heeft huidcrème nodig

  Het is niet waar dat iedere huid beter wordt bij het gebruiken van verzorgingsproducten. Sterker nog, een huid waar de verkeerde crème op wordt gesmeerd, kan juist achteruit gaan.  Maar je huid kan ook enorm opknappen en gezonder aanvoelen. Mits het juiste product wordt gebruikt. Iedere huid is immers anders en heeft een andere verzorging nodig. In de salon bepaal ik het huidtype aan de hand van de talgproductie. Door te weten welk huidtype je hebt weet je ook welke huidverzorging het beste bij je huid past.
  Je kan niet vroeg genoeg beginnen met huidverzorging
  Dit is waar. Het is goed zo vroeg mogelijk te beginnen met het insmeren en verzorgen. Kies wel een crème die bij je huidtype en leeftijd past. Met antirimpelcrèmes hoef je bijvoorbeeld pas na je dertigste te beginnen. Voor je 30e is het belangrijk om je huid te reinigen, te beschermen en te verzorgen met een dagcrème. Wanneer je de opperhuid goed verzorgd werkt dit door in de lederhuid en stel je huidveroudering uit. De eerste rimpels die ontstaan zijn vaak mimiekrimpels. Dat wil zeggen dat er lijntjes ontstaan op de plekken waar je je gezichtsspieren het meest gebruikt bij het bewegen van je gezicht. (ogen, mond, frons). De crème die huidveroudering voorkomt moet nog uitgevonden worden. Helaas word er door veel merken dat wel beloofd. Je kunt dus wel verfijnen en uitstellen maar de huid word toch oud!
  Door bepaalde werkstoffen toe te voegen kun je de aanmaak van collageen stimuleren en daardoor een langer steviger effect krijgen. Erfelijkheid speelt ook een rol. In de praktijk behandel ik veel moeders en dochters en zie daar vaak dezelfde symptomen.
  Vraag: Bestaat een hydraterend complex?
  In elke reclame lijkt het woord voor te komen: hydraterend. We zijn zo gewend geraakt aan het woord en de (aangedrongen) noodzaak ervan, dat we eigenlijk niet meer weten wat het is.
  Hydraterend wil zeggen dat het helpt de schade te herstellen die door de zon, hitte, wind en milieuverontreiniging ontstaat. Het is dus zeker belangrijk om een hydraterende crème te gebruiken. De opperhuid is in staat om zijn vocht te verliezen door deze invloeden. Door het vocht vast proberen te houden voorkom je droogte rimpeltjes. Let wel op: Ieder huidtype kan vochtarm zijn! Zelfs de vette huid! 

  Vraag: Is het gebruik van een aparte dag- en nachtcrème het beste?
  Overdag een dagcrème gebruiken, en slapen met een nachtcrème. Is dat echt nodig? Het antwoord daarop is ja. De dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. ‘s Avonds heeft de huid een ander soort verzorging nodig.
  ‘s Nachts delen de huidcellen zich tweemaal zo snel. Wanneer zij de extra verzorging en bestanddelen krijgen via een crème, verloopt de deling van het celproces beter. Daarom is de nachtcrème van een dikkere, vettere substantie.
  Bovendien maak je als het goed is voor het slapen je gezicht schoon. Veel producten onttrekken daarbij natuurlijke stoffen aan de huid. De huid heeft daardoor extra voeding nodig om te herstellen.
  [kad_youtube url=”” ]
   
  Jouw huid is uniek
  Het belangrijkste is dat de huid de verzorging krijgt die het nodig heeft. Wanneer je thuisverzorging combineert met een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste, krijg je het optimaalste resultaat. Wanneer je kiest voor de producten die je schoonheidsspecialiste gebruikt en adviseert heb je een dubbele werking. Je zet als ware de werking van de gezichtsbehandeling thuis voort.
  Advies nodig?
  Wil je graag weten welke huidverzorging bij jou huid past? Vind hier een LaSarel schoonheidspecialiste.

×