Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is het dagelijks verzorgen van je ooghuid belangrijk?

Een vaak gebruikte uitspraak is dat je ogen de spiegels zijn van je ziel. Maar soms voel je je goed en ziet de huid rondom je ogen (de oogcontouren) er toch niet goed uit. De dunne huid rondom de ogen krijgt met de jaren ook te maken met huidveroudering. Vanaf je 25ste begint de huidconditie af te nemen en kunnen de eerste tekenen van het ouder worden zich aandienen. Denk hierbij aan fijne lijntjes, poriën die iets grover worden of een wondje wat niet mooi geneest. Er spelen veel verschillende factoren een rol bij en hoe iemand ouder wordt. De twee belangrijkste factoren zijn erfelijkheid, wat je hebt meegekregen aan soepelheid, structuur en stevigheid. Hier kun je zelf niet veel aan veranderen. De tweede gelukkig wel, dat is een goede oogverzorging. Maar hoe verzorg je de huid rond je ogen? Met welke producten en met welke regelmaat. Daarover lees je alles in deze column.

Wat is het verschil tussen je ooghuid en gezichtshuid?
Rond de ogen is de huid erg dun, hooguit een halve millimeter! Dat is ongeveer 6x zo dun dan je gezichtshuid. Dit verschilt nogal en is dan ook een van de grote reden dat lijntjes, wallen, kraaienpootjes en overhangende oogleden zo snel zichtbaar zijn. Daarom is een goede verzorging, die speciaal ontwikkeld is voor de huid rondom je ogen, ontzettend belangrijk!

Stap 1: een goede oogverzorging
Het begint met dagelijks de ooghuid reinigen en eventueel ontdoen van make-up. Helaas hoor ik nog te vaak dat er vrouwen zijn, die hun oog make-up niet verwijderen vóór het slapen gaan. Wees lief voor deze dunne, tere huid en haal de make-up er ‘s avond toch echt af. Gebruik voor het verwijderen een passend product, dat niet irriteert. LaSarel heeft daarvoor een reiniger die je zowel voor de ogen als gezicht kunt gebruiken. Dus je slaat meteen 2 vliegen in 1 klap. Je huid gereinigd en je oogmake-up verwijderen in een handeling. Vaak hoor ik in de salon dat ze het zo’n gedoe vinden. Die watjes en al die handelingen. Ik heb daarover een video opgenomen waarin ik laat zien dat je huid reinigen niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Stap 2: oogverzorging aanbrengen
Je dag- of nachtcrème is niet geschikt voor rond de ogen. De dunne, tere ooghuid kan gevoelig zijn voor de ingrediënten in een gezichtscrème. Het resultaat kan dan zijn, dat er soms vochtwallen of  gerstekorreltjes onstaan. Beide zijn natuurlijk niet gewenst. Een speciaal ontwikkeld product past beter en geeft een mooier resultaat. Hieronder bespreken we een paar producten voor de oogverzorging.

  • Een ooggel is erg fijn voor in de ochtend. Het voelt lekker fris aan, werkt op de bloedcirculatie en voert vochtophopingen af. Dus word je
    ‘s morgens wakker met vochtwallen? Gebruik dan zeker een ooggel.
  • Een oogcrème is fijn om in de avond te gebruiken. De oogcrème van LaSarel is een fijne frisse, snel opneembare emulsie met krachtige antioxiderende ingrediënten om vroegtijdige veroudering van de ooghuid te voorkomen. Is ook  ideaal als je eczeem gevoelig bent rond de ogen of in de wintermaanden. Oogcrème beschermt en werkt meer in op het vocht-vet balans.
  • LaSarel heeft daarnaast nog een extra oogserum ontwikkeld. Dit zijn de oogparels. Deze 6 tot 28 dagen durende kuur geeft je ooghuid een echte oppepper, dankzij het actieve ingrediënt “tri-peptide”. Een werkstof gewonnen uit de dode zee. Het werkt zeer krachtig op de droge en vermoeide huid en verfijnt ook de fijne lijntjes rondom je ogen.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.