Search
Close this search box.

Is het reinigen van de huid belangrijk, ook al gebruik ik geen make-up?

De belangrijkste basis in de huidverzorging, is het goed reinigen van de huid!
Dit wordt vaak onderschat!

Onze huid is een uitscheidingsorgaan en produceert talg (vetten).
De huid ontvangt ook de gehele dag vuile stoffen door b.v. luchtvervuiling en uitlaatgassen maar ook door hormonen en het transpireren wordt de huid vervuild. Deze stoffen blijven op de huid liggen. Als deze schadelijke stoffen niet worden verwijderd door de huid te reinigen, kan de huid niet goed ademen en daardoor een huidprobleem ontstaan en kan het verouderingsproces versnellen.

Alleen water reinigt de huid niet voldoende, water reinigt alleen maar oppervlakkig en niet tot in de poriën, maar ook de talg (vetten) kunnen niet met water verwijderd worden. Voorbeeld: als je een vet bord of vette pan met water afspoelt, krijg je de vetten niet verwijderd. Dit geldt ook voor de huid. Water bevat kalk- en chloorresten. Het duurt dan een paar uur voordat de pH waarde van de huid weer gestabiliseerd is. Als de pH waarde verstoort raakt, verzwakt de zuurmantel, dit is een natuurlijke beschermlaag die de huid beschermt tegen o.a. luchtvervuiling, ziekmakende bacteriën en uitdroging. Als de huid niet meer optimaal functioneert doordat de zuurmantel verzwakt is, kunnen er huidproblemen ontstaan, zoals o.a. een snellere huidveroudering.

Het is dus belangrijk om met een goed reinigingsproduct te reinigen die alle onreinheden en ongewenste stoffen verwijderd en de pH waarde van de huid weer in balans brengt.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.