Search
Close this search box.

Wat is het verschil tussen crème en serum?

Wat is het verschil tussen crème en serum? Die vraag wordt me als schoonheidsspecialiste vaak gesteld. Maar ook hoe gebruik je een serum en waarom? In deze column probeer ik je antwoord te geven op deze vragen.
Wat is een serum?
Een serum is vaak een sterker geconcentreerd water in olie emulsie. In vergelijking met bijvoorbeeld een crème is een serum dunner en vloeibaarder en trekt snel in de huid. Daarnaast zorgt een serum specifiek voor een bepaald probleem op de huid. Bijvoorbeeld; rimpels, verslapping of hydratatie. Maar ze kunnen ook werken op huidvlekjes, hyperpigmentatie, littekens of ontstekingen. Vroeger was het zo dat een serum alleen gebruikt werd in een schoonheidssalon maar tegenwoordig heeft ieder merk een serum voor een specifiek huidprobleem in hun assortiment. Hoe actiever en hoe hoger de bestanddelen zijn hoe intenser de werking.
Wanneer gebruik je een serum? 
Een serum wordt meestal aangeraden in kuurverband. Dus bijvoorbeeld in de wisselingen van seizoenen (voor -en najaar). Je gebruikt de serum dan in combinatie met je dag en/of nachtcrème. Vaak versterkt de serum ook de werking van de crème waardoor je sneller resultaat boekt.
Is een serum voor iedere huid nodig?
Mijn stelregel is dat iedere huid een serum kan gebruiken maar wel de juiste voor je huidtype. De kunst is om bij het huidtype de juiste serum en crème te vinden, die je huidfuncties positief activeren zonder problemen. Huidproblemen zoals roodheid, jeuk en bultjes ontstaan vaak door het gebruik van de “verkeerde” cosmetica. En hiermee bedoel ik cosmetica die niet bij je huid of huidleeftijd past.
Laat je daarom ook goed adviseren door iemand die niet alleen een verkooppraatje houd maar ook die goed je huid analyseert en begrijpt.Wat is verschil tussen crème en serum?
Moet je altijd een serum van hetzelfde merk gebruiken?
Je hebt net een reclame gezien voor een fantastisch serum van merk A, maar jij bent al jaren trouw aan de productenvan merk B. Wat doe je dan? Al je producten van merk B in de vuilbak kieperen en volledig switchen naar label A? Of mag je dat nieuwe serum gewoon combineren met je oude crèmes?
De ingrediënten van een serum en crème van hetzelfde merk vullen elkaar aan, er kunnen geen conflicten tussen ontstaan. Als je daarentegen verschillende merken combineert, loop je altijd het risico dat producten met elkaar botsen. Hoe weet je of jouw producten samen gaan? Door ze te proberen… Merk je na een tweetal weken geen extra huidproblemen zoals acne, roodheid of droge plekken, dan kunnen de door jou gekozen merken prima naast elkaar leven. Houd er echter wel rekening mee dat jouw unieke merkencombinatie misschien niet zo efficiënt werkt als de productenreeks van één label. Vergelijk het met een Lego-bouwwerk: je kan in een Lego-toren gerust hier en daar ook een K’Nex-steen kwijt, maar een constructie die uitsluitend uit Lego of K’Nex bestaat, zal toch steviger staan.
Hoe gebruik ik een serum?
Vele vrouwen aarzelen om een serum te kopen omdat de verpakking zo klein is. Die luttele milliliters zijn toch in een mum van tijd op? En het is zo duur…
De grote concentratie van actieve stoffen in serums zorgt ervoor dat je er slechts weinig van moet gebruiken. Enkele druppels volstaan om je hele gelaat en hals te bedekken. Een crème breng je het beste aan door wat product tussen je handpalmen warm te wrijven en van daaruit met zacht drukkende en wrijvende bewegingen op je gelaat te transfereren, maar als je op deze manier ook een serum zou aanbrengen, zou je teveel product verspillen. Breng gewoon enkele druppels aan op je vingertoppen en masseer er je gelaat en hals mee in. In tien seconden is de klus geklaard! En breng daarna je dag of nachtcrème aan. Dus een serum is niet perse duurder in verhouding tot een crème. Je gebruikt er minder van en de concentratie is sterker. En nog belangrijker: het geeft een fantastisch resultaat!
Welke serum past bij jou?
Wil je graag een advies welke serum het beste bij jou past? Geef in een reactie hieronder aan wat jou huidproblemen zijn en ik geef je graag antwoord. Uiteraard is het ook mogelijk om een vrijblijvend advies te krijgen in onze salon. Neem hiervoor contact met ons op.

Related Posts

Share It

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.